Domov > Okulistika > Operativni posegi

Operativni posegi

V zadnjih desetletjih so se na področju očesne kirurgije zgodile velike spremembe. Zelo velik preskok je pred desetletjema doživela kirurgija na področju zdravljenja sive mrene - preskok iz starih tehnik, s katerimi se je samo odstranilo staro očesno lečo, na operacije sive mrene s pomočjo fakoemulzifikacije.

Novosti so tudi na področju kirurškega zdravljenja glavkoma - od klasičnih operacij (trabekulektomija) do laserskih (trabekuloplastika), vstavljanja drenažnih implantov do viskokanalastomije.

 

Na tem mestu je potrebno poudariti, da so se v zadnjih letih bliskovito pomnožile operacije za kirurško korekcijo refrakcijske napake očesa, saj je tehnologija na tem področju zelo napredovala. Pacienti, ki nosijo očala oz. kontaktne leče že zelo dobro poznajo možnosti, ki jih je prinesla laserska tehnologija in že zelo veliko je tudi slovenskih pacientov, ki pripomočkov za vid ne potrebujejo več.

Kot zadnje, a zato nič manj pomembno, naj omenimo pomembno novost pri zdravljenju roženičnega keratokonusa. V zadnjih letih se je začelaza zdravljenje keratokonusa uporabljati t.i. UV corneal crosslinking, pri čemer gre za križno vezavo roženičnega kolagena z riboflavinom in ultravioličnimi A žarki. Tehniko je razvil švicarski oftalmolog prof. dr. Theo Seiler.

 

Več o operativnih posegih si lahko preberete na naših spletnih straneh


Cenik samoplačniških okulističnih operativnih posegov za oko:
 

OPERACIJA SIVE MRENE (enožariščna leča)  835 Eur
OPERACIJA SIVE MRENE (torična, večžariščna, večžariščna torična leča) 900-1600 Eur
AK oz.LRI (astigmatizem) 250 Eur
EXCIMER LASER SCHWIND AMARIS (odprava dioptrije PRK/ LASIK/ PTK ) 750 Eur
ODPRAVA DIOPTRIJE IN STAROSTNE DIOPTRIJE Z VSTAVITVIJO LEČE 900-1600 Eur
ODPRAVA STAROSTNE DIOPTRIJE Z EXCIMER LASERJEM 750 Eur
PTERIGIJ 170 Eur
PTERIGIJ REOPERACIJA Z AUTOTRANSLANTACIJO  250 Eur
ENTROPIJ, EKTROPIJ 350 Eur
CROSS CORNEAL LINKING (keratokonus) S POMOČJO EXCIMER LASERJA  750 Eur
   

Cenik operativnih posegov za obe očesi:

 

ZGORNJA BLEFAROPLASTIKA 1.000 Eur
SPODNJA BLEFAROPLASTIKA  1.300 Eur
BLEFAROPLASTIKA+BROWLIFT  1.500 Eur
KSANTELAZMA  300 Eur
   

Cenik velja od 4. 4. 2016. Vse cene so v EUR. Po 42. členu ZDDV-1 so zdravstvene storitve oproščene plačil DDV. Pridržujemo si pravico do spremembe cen.