Gube

V našem Centru opravljamo več tipov storitev za zdravljenje kože in preprečevanje starostnih sprememb na koži obraza in telesa. 


Nekirurški facelift z napravo Ultraformer III

 

Kaj je?
Ultraformer III je neinvazivna multifunkcijska naprava, ki uporablja fokusiran ultrazvok pri katerem z isto sondo hkrati delujemo na kožo in podkožje. Ultrazvočni nastavki na različnih globinah fokusirano segrejejo majhen volumen kože, kar povzroči krčenje kolagena in spodbudi novotvorbo kolagena.

 

Uporablja se za terapije na obrazu, vratu in celem telesu. Z njo izvajamo neinvazivni lifting kože obraza in učvrstimo kožo na telesu. Med postopkom uporabljamo različne nastavke (kartuše) s katerimi ciljamo in segrevamo na 60°C do 70°C.različne globine kože in tako dosežem več njenih slojev in tkiv (globok dermis in spodaj ležeče subdermalno povezovalno tkivo - SMAS). S terapijo sprožimo proces koagulacije in nastajanje novega kolagena in zategovanja tkiv brez neposrednega stika ali poškodbe povrhnjice.

 

Ultraformer III predstavlja najnovejšo, tretjo generacijo tehnologije mikrofokusiranega ultrazvoka, zaradi česar je terapija v primerjavi z njej podobnimi še bolj udobna in bolj učinkovita,  sam postopek pa kar dvakrat hitrejši. S terapijo učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

 

V Evropi postaja najbolj zaželena naprava HIFU in ustreza vsem kliničnim in mednarodnim regulativam in standardom, ki zagotavljajo varne in učinkovite postopke za pomlajevanje obraza ter oblikovanje telesa. 

 

 
 

Za koga je primerna terapija z aparatom Ultraformer III?
Če vas skrbijo znaki staranja na vašem obrazu, si želite osvežitev izgleda vašega obraza, se soočate z gubami, izgubo volumna mehkih tkiv obraza, zmanjšanjem tonusa mišic, uvelo kožo na obrazu, še posebej v srednjem in spodnjem delu obraza ter na vratu?
Tak obraz izgleda utrujen, brez energije in vitalnosti.potem ste prava kandidatka za terapijo z napravo Ultraformer III. Ultraformer III namreč predstavlja neinvazivno rešitev za drobne ali večje gube na obrazu, vratu in v predelu dekolteja, obenem pa tudi povečuje odpornost kože.

Pomladitev obraza z napravo Ultraformer III je tako odlična rešitev za to, da s svojega obraza izbrišete utrujenost in mu spet povrnete tonus, napetost in čvrstost, s tem pa energijo, vitalnost in bolj mladosten izgled. Z Ultraformerjem III, ki deluje po načelu fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound), lahko  izvedemo nekirurški lifting obraza in zgladimo gube na obrazu, vratu in v predelu dekolteja.

 

Če imate katerega od spodaj naštetih problemov, ste prav-i(-a) kandidat(-ka) za terapijo z napravo Ultraformer III: 

 • povešene obrvi,
 • povešena koža na obrazu,
 • starostne gubice na obrazu, vratu in v predelu dekolteja,
 • koža na obrazu ima slab tonus.

Želite z enim samim tretmajem doseči osvežen videz obraza, ki bo trajal dlje časa?

 

 

Postopek ultrazvočne terapije z aparatom Ultraformer III ni primeren:

 • za nosečnice in doječe matere,
 • za osebe s kovinskimi vsadki/električnimi napravami,
 • če imate odprte rane ali izpuščaje na področju, ki bi ga tretirali,
 • če imate cistične akne,
 • če imate vneto kožo.

Terapija se izvaja glede na stanje kože in mišičnega tonusa vsakega posameznika, običajno po 40 letu starosti.

 

Kako deluje terapija z aparatom Ultraformer III?
Z izbranim nastavkom, s katerim terapevt s pomočjo fokusiranega ultrazvoka visokih moči deluje na določeno mesto obraza ali telesa, se ultrazvočna energija usmeri v točno določeno plast kože ali podkožja. S segrevanjem teh tkiv pride do stimulacije nastajanja novega kolagena in zategovanja tkiv.

Med postopkom na obrazu uporablja terapevt različne mikro fokusirane ultrazvočne kartuše, ki generirajo toploto v usnjici in podkožju ter tako vzpodbudijo nastanek novega kolagena za učinkovito učvrstitev kože in lifting tkiv.

Nastavki aparata Ultraformer III za globine 1,5 mm, 2 mm, 3 mm, 4,5 mm, omogočajo najpreciznejše delo na obrazu glede na individualnim potrebe posameznika:

Nastavek globine 4,5 mm se uporablja za zategovanje povrhnjega mišičnoaponevrotičnega sistema (SMAS), ki se skrči in povzroči učinek liftinga lic, podbradka ali vratu. SMAS imenujemo plast tkiva pod kožo obraza, v kateri je prisotno maščobno in/ali mišično-vezivno tkivo, ki tvori globlja mehka tkiva obraza.

Nastavek 3 mm pod površino kože zmanjša maščobno tkivo, ki se nahaja na spodnjem delu lic in podbradku.

Nastavek 2 mm deluje na globoko usnjico, kar povzroča glajenje večjih gub.

Nastavek 1,5 mm pod kožo deluje na povrhnji del usnjice in gladi drobne gube okoli čela, oči ter lic.

 

Na aparat Ultraformer III lahko namestimo tudi nastavke za globine 6 mm, 9 mm in 13 mm, ki pa predstavljajo makrofokusiran ultrazvok in omogočajo tudi tretmaje oblikovanja telesa.

 

Kako poteka postopek z aparatom Ultraformer III?
Po dogovoru z zdravnico, se določi dele obraza, na katere želimo delovati z mikrofokusiranim ultrazvkom. Zdravnica nato nariše nariše anatomska področja in določi vrsto sonde, ki se bo uporabljala na posameznem področju. Na tanki koži se opravlja terapija s sondami do 2 mm, za podkožje, SMAS ali podbradek pa sonde z globljimi fokusi. 

 

 

Kako poteka terapija?
Za tretma z napravo Ultraformer III ne potrebujete nobenih posebih priprav. Me terapijo z aparatom Ultraformer III zaznavate prehoden občutek toplote. Če imate precej nizek prag bolečine, je možen tudi nekoliko manj prijeten občutek, ki pa ga je mogoče ublažiti na različne načine, kar se pogovorite pred postopkom z zdravnico. Posamezna terapija traja od 20 do 45 min.

 

 

 

Kakšni so rezultati?
Že po eni terapiji z aparatom Ultraformer III vaša koža prične postopoma postajati bolj gladka in napeta. Učinek postopka se stopnjuje, končni rezultat pa je viden po treh mesecih do šestih mesecih. 

Ker je učinek obnavljanja in remodelacije obraza z uporabo aparata Ultraformer III dolgotrajen, za mlajši in bolj svež izgled obraza potrebujete le eno terapijo, ki jo je smiselno obnavljati enkrat na leto.

 

Kako poteka okrevanje?
Pomlajevanje obraza z ultrazvočno terapijo, pri kateri uporabimo aparat Ultraformer III, je neinvaziven lepotni postopek, zato okrevanja po terapiji ni. Takoj po njej se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Učinek terapije je zelo podoben liftingu obraza – vaš obraz bo spet svež in mladosten, saj mu bo zaradi nove tvorbe kolagena povrnjen tonus, koža pa bo spet napeta.

 

 

Kakšni so stranski učinki?
Med terapijo so lahko prisotni občutki toplote, ki pa so zaradi tretje generacije naprav, ki delujejo po metodi fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU), najmanj izraženi. Po posegu je lahko prisotna blaga rdečica ali blaga oteklina, ki po nekaj urah izgine. Morebitne modrice, podplutbe oz. otrplost po posegu je le začasna. Po posegu tudi ne potrebujete časa za okrevanje.BOTULIN (Botox, Vistabel, Dysport)

Kaj je botulin?
To je toksin, proizveden v nadzorovanih laboratorijskih pogojih, dozira pa se v zelo majhnih količinah. Temeljito preizkušeni in s strani svetovnih institucij odobreni preparati se uporabljajo že več kot desetletje. Injeciranje botulin toksina je najpogosteje uporabljen način pomlajevanja oz. odpravljanja gub. 

Glavni vzrok za nastanek gub je obrazna mimika. Aktivnost izraznih – mimičnih mišic povzroči krčenje in sproščanje kože nad njimi, posledica česar je nastanek tako imenovanih izraznih gub. Sčasoma postane koža nepovratno zaznamovana, nekatere mišice niso več sposobne popolne sprostitve. Obraz tako postane posut z izraznimi gubami, čelo je namrščeno, pogled “mračen”. Botulin toksin je varna, učinkovita in hitra rešitev za vse, ki si želijo zgladiti vodoravne gube na čelu, navpične gube med obrvmi, in ¨račje tačke¨ okrog oči.


Kaj dosežemo z njegovo uporabo? 
Primeren je za vse, ki želijo preprečiti prve znake staranja, izredno dobre rezultate pa z njim dosežemo tudi pri starejših, ki si enostavno želijo bolj svežega videza. Zmanjšanje krčljivosti mišic omogoča postopno sprostitev kože in izginjanje števila gubic.Injiciranje botulina je prava izbira za odpravljanje navpičnih gub, ki se pojavljajo med obrvmi zaradi krčenja mišic, za korekcijo gub okoli očesa, ustničnega roba, gub na čelu ipd. Z njim lahko dosežemo tudi dvig obrvi (browlift). Za razliko od naravnih polnilcev (filerjev) je ta postopek primeren tudi za glajenje gub na področjih, kjer je koža zelo tanka (očesne gube).


Kako poteka postopek?

S pomočjo drobne iglice izkušen zdravnik s področja estetske medicine v kožo injicira botulin toksin. Poseg je minimalno invaziven, zato ne terja posebnega okrevanja. Poseg traja od 10 do 30 minut. Stranski učinki so redki in hitro minejo. Začasno lahko nastopi glavobol, povešenost veke ali slabost.

Svetujemo vam, da pred injiciranjem botulin toksina:
- ne pijete kave oz. alkohola,
- ne uživate zdravil oz. prehranskih dodatkov, ki redcijo kri (Aspirin, omega 3,...)

Priporičamo vam, da pred postopkom zaužijete:

- večje doze vitamina C (npr. 1000 mg), ki poveca vnos železa v celice in tako pripomore k hitrejšemu celjenju ran in kože,
- arniko oralno.

 


Kdaj se ne dela?
Botulin toksin ni primeren za nosečnice in doječe matere; ne uporabljamo ga ob obstoječih vnetjih na predelu posega, ob boleznih živčno-mišičnega stika in ob preobčutljivosti na posamezne sestavine preparata.


DERMALNI POLNILCI (filerji)

Kaj so dermalni polnilci? 
To so injekcije hialuronske kislin, ki je ena od človeku lastni snovi.. Značilnost tovrstnih polnilcev je, da so fiziološki (niso kancerogeni ali teratogeni). Ti polnilci so začasni, a tudi varnejši. Pri trajnejših polnilcih obstaja večje tveganje za alergije, granulome, zavračanja in podobno.

Kaj dosežemo z njihovo uporabo?
Namen dermalnih polnilcev je povečati volumen globljih plasti kože. Uporabljamo jih za:

 • povečevanje ustnic in/ali poudarek robov,
 • glajenje oz. zmanjšanje globine različnih statičnih gub obraza:
 • nazolabialni gubi (gubi, ki potekata od baze nosu na vsaki strani proti ustnemu kotičku),
 • marionetni gubi (gubi, ki potekata od ustnih kotov proti bradi),
 • glabelarne gube (navpične gube med obrvmi),
 • gube, ki jih ne moremo v celoti odstraniti z injiciranjem botulinum toksina, npr.gube na čelu, "račje tačke" ob očesnih kotih, navpične gubice okoli ust, gubice na licih).

S polnilci dosegamo lepe estetske rezultate tudi pri oblikovanju oz. povečanju lic, in za zapolnitev nepravilnosti obraza, nastalih zaradi povešanja in zmanjšanja volumna mehkih tkiv obraza, ki so posledica staranja.

Kako poteka postopek?
S pomočjo drobne iglice v kožo injiciramo naravne snovi, izbrane glede na potrebe vaše kože in glede na to, kaj želimo s polnilci doseči (glajenje manjšega števila gub, polnjenje za preoblikovanje). Polnilci učinkujejo od 6 mesecev do 1 leta in več.

Svetujemo vam, da pred injiciranjem hialuronske kisline: 
- ne pijete kave oz. alkohola,
- ne uživate zdravil oz. prehranskih dodatkov, ki redcijo kri (Aspirin, omega 3,...)

Priporičamo vam, da pred postopkom zaužijete:

- večje doze vitamina C (npr. 1000 mg), ki poveca vnos železa v celice in tako pripomore k hitrejšemu celjenju ran in kože,
- arniko oralno.


Kdaj se ne dela?
Polnilce ne uporabljamo ob obstoječih vnetjih na predelu posega.

 

PROFHILO - Polnilo s hialuronsko kislino, booster in mezoterapija v enem izdelku

 

Profhilo je inovativen izdelek "3 v 1", saj z njegovo uporabo naredimo tri postopke v enem samem. 

 

 

Eden glavnih trendov v svetu estetske medicine in pomlajevanja je zagotovo 'manj je več' - manj ličil in lepša koža. O porastu tega trenda priča dejstvo, da so dermatološki tretmaji postali vse bolj priljubljeni ne le za glajenje kože in odstranjevanje gub in brazgotin, temveč tudi za doseganje in vzdrževanje dolgotrajne svežine kože.

 

Prvi znaki utrujenosti in staranja so posledica pomanjkanja vlage in kolagena v globljih plasteh kože, kar povzroči zmanjšanje elastičnosti kože in povzroči videz postaranega obraza brez sijaja in polnosti. Površinska nega kože s serumi in kremami postaja vse bolj napredna, vendar še vedno ne more globoko nahraniti vseh plasti kože in tkiv. Ko koži primanjkuje ključnih elementov, se koža hitreje stara, izgubi prožnost, postane suha in prične »zategovati«

 

 

Na tržišču so že vrsto let varni medicinski preparati na osnovi hialuronske kisline (tkivna polnila/filerji), s katerimi lahko zapolnimo gube in gubice, z njimi obnovimo volumen. Z nekaterimi preparati lahko obnovimo strukturo kože in jo globoko hidriramo, z mezoterapevtskimi koktajli pa lahko kožo osvežimo.

 

Z najnovejšim medicinskim preparatom Profhilo, ki je novost v svetu estetske medicine, pa lahko delujemo na vse zgoraj omenjeno. Profhilo deluje kot filer, ojačevalec kože (booster) in mezoterapija!

 

Mnogi ga imenujejo biorevitalizator ali biostimulant, ker je njegova osnovna naloga spodbuditi proizvodnjo lastnega kolagena in elastina v koži z vnosom velike količine hialuronske kisline, ne da bi na območje nanosa dodali nenaravni volumen.

S staranjem se sposobnost naše kože, da proizvaja ustrezne količine elastina in kolagena, zmanjšuje, zato je za mladosten videz in elastičnost kože potrebna zunanja stimulacija. Z razvojem estetske medicine ni potrebno več iti na veliko različnih terapij in mesece čakati na rezultate. Z dvema potopkoma uporabe preparata Profhilo, lahko sedaj povrnemo svežino in sijaj vaši koži.

 

Kaj je Profhilo?  

Profhilo je gel iz hialuronske kisline, v katerem sta na poseben način sestavljeni hialuronska kislina z nizko in visoko molekularno maso. Hialuronska kislina z nizko molekularno maso kožo hidrira in spodbudi proizvodnjo naravnega kolagena in elastina, hialuronska kislina z visoko molekularno maso pa izboljša strukturo kože.

Profhilo sčasoma sprošča hialuronsko kislino in spodbuja proizvodnjo 4 različnih vrst kolagena in elastina, ki vsak na svoj način prispevajo h kakovosti kože.

Za razliko od običajnih dermalnih polnil, ne ustvarja dodatnega volumna, ampak precej globoko v tkivu, spodbudi fibroblaste, da sami proizvajajo več kolagena in kožo naravno 'napolnijo'. Tako lahko dosežemo čim bolj naravne rezultate, brez »prenapihnjenosti«. 

Zaradi teh lastnosti je Profhilo idealen za zdravljenje področij, ki jih je sicer težko zdraviti z običajnimi polnili, kot so vrat, roke, roke, kolena, pa tudi obraza.

 

 Komu je Profhilo namenjen?

 

Zdravljenje je namenjeno osebam, ki so opazili zmanjšanje kakovosti kože in imajo vidne znake staranja. Najpogosteje so to osebe v starostni skupini med 35. in 60. let. Pri mlajših pa lahko zdravilo Profhilo uporabljamo za preprečevanje staranja kože.

 

Kako se zdravilo Profhilo uporablja?

Zdravilo lahko aplicira samo zdravnik, specialist iz področja estetske medicine in pri tem uporabi tehniko BAP (Bio Aestetic Points). Pripravek se aplicira v točno določene točke.

Glede na to, da je Profihilo preparat z najvišjo koncentracijo hialuronske kisline na trgu, sta dovolj že dve zaporedni aplikaciji zdravila. Drugo aplikacijo opravimo 1 mesec po prvi.

 

Kdaj so vidni rezultati?

Prvi rezultati so vidni 1-2 tedna po prvi aplikaciji, končni pa en mesec po drugi aplikaciji. Zgladijo se drobne gube, izenači se polt, koža pa dobi izjemno polnost in sijaj.

Za dolgotrajne rezultate in ohranjanje svežine kože, priporočamo, da se postopek s preparatom Profhilo obnovi dvakrat letno kot vzdrževalno zdravljenje.

Profhilo lahko uporabimo samostojno, lahko pa ga za še boljše rezultate in v primerih starejših kož, kombiniramo z drugimi tretmaji pomlajevanja.

 

Na kratko - Profilo je nova generacija preparatov v estetski medicini, ki:

- izboljša videz utrujenega obraza

- obnovi volumen

- globoko hidrira kožo in ji povrne elastičnost

 

Popolnoma naravne sestavine kompenzirajo prostornino samo tam, kjer je to potrebno, brez tveganja nenaravnih rezultatov. Kožo spodbuja, da se naravno pomladi in s posebno BAP tehniko poskrbi za pravilno porazdelitev pripravka po celotnem željenem področju.

 

 

VS-LINE ANTI-AGING NITKE (nitke za biostimulacijo - BIO ANTI-AGING NITKE in lifting nitke - LIFTING ANTI-AGING NITKE)

 

BIO ANTI-AGING NITKE 

Nitke so narejene iz posebnega materiala, ki se v nekaj mesecih v telesu popolnoma razgradi in se že mnogo let uporabljajo v kirurških postopkih. Nitke se lahko uporabljajo na različnih predelih telesa (zgorni del rok, notranja stran stegen, dekolte, področje nad kolenom, v predelu popka) in obraza. Imajo biorevitalizacijski učinek. Z njimi se izboljša elastičnost in hidracija kože in dajejo odličen rezultat pri nagubani koži v zgoraj naštetih primerih. 

 

 

    

 

Rezultati 
So vidni v štirih do osmih tednih po vstavitvi nitk. V tem času se poveča proizvodnja kolagena na mestu vstavitve šivov in koža postane tam bolj napeta. Več nitk vstavimo, boljši je rezultat. Koža se postopoma, dan za dnem, izboljšuje. Če imamo urejen način življenja (ne kadimo, ne pretiravano z alkoholom, se ne izpostavljamo soncu, se dovolj hidriramo in uravnoteženo prehranjujemo), bodo rezultati vidni od 1 do 2 let.

 

Kdaj se uporabljajo 
Z nitkami za stimulacijo pomlajevanja dosežemo najboljše rezultate, če koža ni pretirano povešena in je še dovolj čvrsta. 

 

Kako poteka postopek?
Pred postopkom se kožo namaže z lokalnim anestetikom. S pomočjo drobnih iglic izkušen zdravnik s področja estetske medicine  v kožo vstavi določeno števio nitk za biostimulacijo. Poseg je minimalno invaziven, zato ne terja posebnega okrevanja. Poseg traja od 20 do 40 minut. Stranski učinki so redki in hitro minejo. Začasno se lahko na mestu vboda pojavi rdečina in hematom. V dneh po vstavitvi nitk bo pacientka mogoče čutila v predelu, kjer so bile vstavljene nitke rahlo zatezanje. Nitke se po nekaj mesecih popolnoma razgradijo, zato se postopek po določenem času lahko ponovi.

 

Stranski učinki 
Uporaba nitk je razširjena po vsem svetu in je varna metoda zdravljenja. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokaže blaga oteklina in/ali podplutba. Stranski učinki so izredno redki, njihova pogostost pa seveda povezana tudi s strokovnostjo osebe, ki vstavljanje nitk izvaja.

 

Kdaj odsvetujemo uporabo nitk?

nosečnost in dojenje,aktivno vnetje na mestu injiciranja,

uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),

v primerih, ki ne bi dali dobrih rezultatov (preveč povešena koža, ki je bolj primerna za lifting, prevelika pričakovanja,…)

 

LIFTING ANTI-AGING NITKE

Nitke so narejene iz posebnega materiala, ki se v nekaj mesecih v telesu popolnoma razgradi in se že mnogo let uporabljajo v kirurških postopkih. Te lifting nitke, ki imajo dodana posebna sidra, se uporabljajo predvsem na obrazu za zmeren lifting določenih predelov obraza (ličnic, predela nad čeljustjo, zgornjega dela vratu in obrvi) in regeneracijo kože in boljši tonus zaradi nastanka novega kolagena.

 

 

Rezultati 
So vidni takoj po vstavitvi lifting nitk, v štirih do osmih tednih pa je viden pravi učinek. V tem času se poveča tudi proizvodnja kolagena na mestu vstavitve šivov in koža postane tam bolj napeta. Videz obraza postane pomlajen, svež in sproščen. Poudarijo se ličnice in brada. 

Če imamo urejen način življenja (ne kadimo, ne pretiravano z alkoholom, se ne izpostavljamo soncu, se dovolj hidriramo in uravnoteženo prehranjujemo), bodo rezultati vidni od 1 do 2 let. Za podaljšanje učinka se priporoča sočasna uporaba drugih pomlajevalnih postopkov: injiciranje hialironske kisline, botulin toksina.

 

Kdaj se uporabljajo? 
Z lifting nitkami dosežemo najboljše rezultate, če koža ni pretirano povešena in je še dovolj čvrsta. 

 

Kako poteka postopek? 
Pred postopkom se kožo v predelu vstavitve nitk anestezira z lokalnim anestetikom. S pomočjo igel izkušen zdravnik s področja estetske medicine v kožo vstavi določeno števio lifting nitk. Poseg je minimalno invaziven, zato ne terja posebnega okrevanja. Poseg traja od 20 do 40 minut. Stranski učinki so redki in hitro minejo. Začasno se lahko na mestu vboda pojavi rdečina in hematom. V dneh po vstavitvi nitk bo pacientka mogoče čutila v predelu, kjer so bile vstavljene nitke rahlo zatezanje. Nitke se po nekaj mesecih popolnoma razgradijo, zato se postopek po dolocenem času lahko ponovi.

 

Stranski učinki 
Uporaba nitk je razširjena po vsem svetu in je izredno varna metoda. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokaže blaga oteklina in/ali podplutba, Stranski učinki so izredno redki, njihova pogostost pa seveda povezana tudi s strokovnostjo osebe, ki injiciranje izvaja.

 

Kdaj odsvetujemo uporabo nitk?

nosečnost in dojenje,

aktivno vnetje na mestu injiciranja,

uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),

v primerih, ki ne bi dali dobrih rezultatov (preveč povešena koža, ki je bolj primerna za lifting, prevelika pričakovanja,…)

 

PRX-T33 postopki
 
Kemična biorevitalizacija (brez igel) s kombinacijo TCA, vodikovega peroksida in kojične kisline je namenjena globokemu vlaženju kože in obnovi usnjice.
S postopki PRX-T33 učvrstimo kožo obraza, vratu in dekolteja, kot posledico foto in krono staranja in lahko preprečimo ali ublažimo različne nepravilnosti na koži, kot so sveže brazgotine, striije in po vnetne hiperpigmentacije.
Postopki so posebej primerni za paciente, ki imajo krhke kapilare, se zdravijo z antikoagulantnimi zdravili, so podvrženi pojavu hematomov ali se bojijo postopkov z iglami.
Postopki ne povzročajo fotosenzitivnosti, zato se lahko opravljajo celo leto, tudi v poletnih mesecih.
Svetuje se od tri do pet postopkov v tedenskih intervalih, ki se lahko ponovijo dvakrat letno.


DERMAROLER

 

Dermaroler je pripomoček, ki se uporablja za kolagensko indukcijsko terapijo (CIT). To je minimalno invazivni postopek za izboljšanje strukture kože in odpravljanje njenih nepravilnosti. 


Kaj dosežemo s postopkom? 

Obravnava z dermarolerjem lahko zmanjša brazgotine, ki so jih povzročile akne in strije z njo vzpodbudimo tudi proizvodnjo novih kožnih celic in tako gladimo že obstoječe gube in preprečujemo nastanek novih. Ko z igličnim valjčkom drsimo po površini kože, z iglicami ustvarimo številne zelo drobne, različno globoke ranice na koži. Celice ob vbodih to zaznajo kot nenadne številne poškodbe in pričnejo z obsežnim procesom celjenja. Ker pa so v resnici vbodi tako drobni, da se ranice v nekaj minutah zaprejo, ustvarjeno sveže tkivo ni potrebno za celjenje, temveč ojača in zapolni strukturo tretirane kože. 


Koliko postopkov je potrebnih? 
Odvisno od stanja kože posameznika, se koža zadovoljujoče preoblikuje po 3 obravnavah. Da bi dovolili kožnim celicam, da se regenerirajo, je potrebno počakati najmanj 4-8 tednov med obravnavami. Ker se staranje nadaljuje, priporočamo eno osvežilno CIT obravnavo vsako leto. Kako bom izgledala po postopku? 
Po postopku se lahko zelo hitro vrnete k svojim običajnim aktivnostim, koža je rožnata oziroma rdeča, ampak se v nekaj urah oz. enem dnevu umiri. Nujen je nanos kreme z zaščitnim faktorjem. Po nekaj urah se lahko uporabi mineralni make-up. 

 

Ali so postopki boleči? 
Pred postopkom se kožo namaže z anestetično kremo, kljub temu je postopek lahko malce neprijeten.

 

Kdaj se ne dela?
Postopkov ne delamo ob obstoječih vnetjih na predelu posega.
 

 
 
 

SCULPTRA® AESTETIC

 

Kaj je Sculptra®?
Sculptra® polnilo sestavljeno iz   materiala, imenovanega  poli – L-laktična kislina.  Je telesu naravna sestavina, kar pomeni, da mu ne škodi in ga ne poškoduje.  Prav tako je biorazgradljiv , kar pomeni, da ga telo razgradi samo.  Poli- L – laktična kislina se uporablja v medicinske namene že vrsto let, predvsem v obliki implantatov in razgradljivih šivov.


Kako deluje?
Sculptra® se injicira direktno v podkožje  v področja kjer gre za izgubo maščobnega tkiva na obrazu. Z leti se namreč koža začne tanjšati, sočasno pa tudi maščobno tkivo pod kožo, ki koži daje oporo. Zaradi izgube volumna, se poglobi koža na sencih, osrednjem delu lic, v okolici ust in predelu lic. Posledično se koža povesi v okoli oči, na licih in zgornjem delu vratu. Poglobijo se gube v okolici ust. Obraz dobi žalosten in utrujen videz. S pomočjo nadomeščanja izgubljenega volumna se prej opisan proces lahko zaustavi in tudi obrne. Obraz ponovno pridobi volumen, ki je bil izgubljen, zato je videti bolj mladosten. Tri pomembnejša področja uporabe so:

- Globoke gube, ki tečejo od nosu do usti (nazolabiale gube)
- Gube ob ustih (marionetne gube)
- Gube na bradi

Sculptra® pa dodatno k prej opisanem učinku vpliva tudi na kvaliteto  in povečanje debeline kože. Prvi rezultati so vidni že po nekaj postopkih. Z njimi ne bomo izboljšali samo volumna podkožja ampak se z aplikacijo vpliva na debelino kože in s tem posledično na celoten videz obraza.

 

Kdaj so vidni rezultati?
Na rezultate bo potrebno počakati, saj deluje Sculptra® na novotvorbo kolagena. Ta proces imenujemo kolageneza, prične se pa tri tedne od začetka injiciranja, konča pa približno po dveh letih. Sicer je tako po postopku videti spremembo a to običajno zaradi otekline, ki nastane po injiciranju in zaradi vode s katero se redči Sculptra®. Ko čez nekaj dni oteklina mine in se izloči voda, ste lahko videti, kot ste bili pred postopkom.  Za dokončen rezultat je potreben čas, saj Sculptra® počasi gradi in oblikuje povešeno in upadlo kožo. Po nekaj tednih se na osnovi pregleda zdravnica odloči ali  potrebujete dodatno dozo  Sculptre®.

 

Koliko postopkov se priporoča?
Zdravnica vam bo na osnovi pregleda kože in na osnovi izgube maščobe svetoval priporočljivo število postopkov. Ljudje, ki imajo zelo malo maščobnega tkiva na obrazu potrebujejo 3 do 6 ponovitev.

 

Kako dolgo je vidno izboljšanje?
Rezultati so individualni in se razlikujejo od osebe do osebe. Klinične študije so pokazale da je rezultata pri večini viden več kot 2 leti po prvem postopku.

 

Ali injekcije bolijo?
Ker je injiciranje neprijetno in boleče se lahko nanese anestetična krema ali pa se z injekcijo  aplicira anestetik da omrtvi mesto. Za injiciranje Sculptre® se uporabljajo zelo tanke igle, da zmanjšajo neprijeten občutek.

 

Kako poteka postopek?
Zdravnik se bo z vami pogovoril in vam odgovoril na vsa vprašanja, nato sledi:

 • Odstrani se vam ličilo
 • Nanese anestetik
 • Mesta injiciranja se razkužijo
 • Z malimi in tankimi iglicami se injicira Sculptra®
 • Na mesta se položi obkladek z ledom, ki bo zmanjšal  oteklino
 • Nazadnje se mesto injiciranja zmasira da se Sculptra® lepo enakomerno razporedi.

 

Kaj lahko pričakujem po postopku?
Koža je po injiciranju rdeča, otečena, boleča in modrikasta. Ti znaki izzvenijo sami v nekaj urah ali dneh. Nekateri lahko trajajo tudi do 17 dni. Zdravnica vam bo dal natančna navodila za osnovno terapijo kože po posegu. Mesto injiciranja je potrebno masirati večkrat na dan vsaj prvih 24 ur po postopku.  Prav tako se je potrebno izogibati soncu.

 

Kako hitro se lahko vrnem v dnevne aktivnosti?
K vsakdanjim obveznostim se lahko vrnete takoj.

 

Kdaj si je priporočljivo ponovno nanesti ličilo?
Če nimate komplikacij, si lahko nanesete ličilo že nekaj ur po postopku.

 

Kaj so možni stranski učinki Sculptre®?
Najpogostejši stranski učinki nastanejo zaradi injiciranja. Ti so rdečica, oteklina, bolečina, modrice, ki minejo povprečno v 3 do 15 dneh.

 

Stranski učinek, ki lahko nastane nekoliko kasneje so izbokline v podkožju, ki so zelo redkokdaj lahko vidne, ponavadi pa se čutijo le na dotik. Običajno nastanejo v prvih 6 do 12 mesecih po prvem injiciranju Sculptre® in minejo same od sebe.

 

Komu se Sculptra® odsvetuje?
Sculptra® ni primerna za ljudi, ki so alergični na sestavine, imajo nagnjenost h keloidom in hipertrofičnim brazgotinam.  Prav tako se injiciranje odsvetuje, če imate vneto  kožo. Zdravnik se bo z vami natančno pogovoril o zdravstvenem stanju in zdravilih, ki jih morda uživate.

 

 

 

LASERSKO ZDRAVLJENJE ZA POVRŠINSKO ABLACIJO IN KOAGULACIJO KOŽE IN ZA FRAKCIONIRANO ABLACIJO Z LASERJEM Erbium-YAG (Asclepion MCL 31 Dermablate)

 

Frakcionirano lasersko zdravljenje kože z Dermablate MCL31 se od starejših metod razlikuje predvsem po izrazitem zmanjšanju stranskih učinkov ter boljši učinkovitosti pri zdravljenju kožnih sprememb, ki nastanejo kot posledica naravnega staranja kože in izpostavljanja UV žarkom (fotostaranje) ter drugim škodljivim zunanjim dejavnikom .

V našem estetskem Centru posege izvajamo s frakcioniranim Erbium YAG laserjem (Aasclepion MCL 31 Dermablate). Z njim lahko izboljšamo površino kože, zgladimo nekatere gubice in popravimo znake poškodb kože zaradi sonca (pigmentne spremembe kot so starostne lise), zmanjšamo pore, izboljšamo izgled brazgotin in strij… Je varna in zelo učinkovita metoda za odpravljanje in zdravljenje omenjenih težav.


Kaj je lasersko frakcionirano ablativno zdravljenje?

Pri frakcioniranem posegu na nekem predelu ustvarimo veliko število mikroskopsko majhnih poškodb kože. Drobne ranice po posegu navzven skoraj niso opazne. Tako so dnevi po posegu za paciente precej manj neprijetni kot po posegih s klasičnimi ablativnimi laserji. Že tri do štiri dni po posegu se lahko ob spretnem minimalnem kozmetičnem prekrivanju vrnete k vsakodnevnim aktivnostim (odvisno od izbranega frakcioniranega laserskega načina-FLN).


Kateri FLN izbrati?

Po pogovoru z zdravnikom se izbere primeren FLN za vsakega posameznika, ki je odvisen od več parametrov: izgleda kože, želja pacienta, starosti pacienta in prisotnosti kolagena v koži, časovnih omejitev pacienta,…

Med posegom večina pacientov občuti žareč občutek na koži, kar običajno traja še nekaj ur ali dni po končanem postopku. Koža je od drugega do cca 10 dne rdeča, otečena, različno obarvana in se lušči (odvisno od izbranega postopka). UV žarkom, izraziti toploti oz. mrazu in drgnjenju kože se morate izogibati vsaj 4 tedne po posegu. Po tem morate uporabljati ustrezno zaščitno sredstvo.


Različni načini frakcioniranega laserskega zdravljenja z MCL 31 Dermablade

•    C10 LUNCH PEEL LASER (osvežitev in lepši izgled kože)

•    C10 + W25 LASER MIX (tonus, osvežitev in lepši izgled kože)

Staranje kože je posledica zmanjšane elastičnosti in čvrstosti kože. Glavni vzrok za to, je manjša aktivnost celic fibroblastov, ki izdelujejo kolagen za čvrstost in elastična vlakna za večjo elastičnost kože. Ob povečanju aktivnosti celic, ki jih lahko vzpodbudimo z laserskimi žarki, se izboljša izgled kože. Postopek C10 oz. kombinacijo z W25 se lahko ponovi večkrat na leto v hladnih mesecih.
 

•   W25 (zatezanje kože), E10 (stimulacija kolagena), E10+W25 (super pomlajevanje) EXPERT LASER

Postopek z laserjem Aesculap Dermablade MCL31 v načinu Expert laser je namenjeno fotoremodelaciji kolagena. Zdravljenje globokih gub, zmanjševanje por, koža prizadeta zaradi aken. Energija, ki jo laser seva, se absorbira v hemoglobinu, povzroči zlepljenje najmanjših žil v koži, kar se zazna kot poškodba kože. Fibroblasti se aktivirajo, zgradijo nove žile s čvrstejšim kolagenom. Končni rezultat je gladka koža, manjše pore – izboljša se čvrstost kože, ten in tekstura. Po postopku se ne umivajte po tretiranem predelu vsaj 12 ur. Po posegu je koža otečena, nekaj dni pordela (3-6 dni), v obsevanih predelih je občutek toplote. Koža zateza in se lahko obarva. Po nekaj dneh se začne luščiti. Pod njo je vidna rožnata koža. V obsevanih predelih imate nekaj dni občutek toplote, mogoče se občuti rahlo zbadanje. Po postopku je potrebno kožo mazati s priporočeno kremo večkrat na dan vsaj dokler je koža rdeča. Ob tem se dodatno kožo vlaži z vlažilno kremo. Nujna je stalna 100 % zaščita pred UV žarki.

Za čim boljši učinek svetujemo 3 obiske v 4 tednskih intervalih. Učinki terapije se pokažejo 2 tedna po postopku, izgled kože oziroma učinki zdravljena so vidni do enega leta po terapiji (odvisno od starosti pacienta in predhodni priotnosti kolagenskih vlaken v koži).

 

N10 (površinske gube, tanka, pergamentna, suha koža) STANDARD LASER

Koža je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice ali epidermisa, usnjice ali dermisa in subdermisa ali podkožja. Povrhnjica ščiti telo pred zunanjimi vplivi, usnjica vsebuje kožne priveske kot so dlačice, znojnice.., podkožje služi kot toplotna zaščita telesa. Osnovni vzrok staranja kože je zmanjšana aktivnost fibroblastov in vezivnega tkiva ter zmanjšana napetost in debelina kolagenskih vlaken v papilarni plasti usnjice. N10  je laserski poseg, pri katerem se ostrani povrhnjica in delno usnjica, iz kožnih priveskov v tednu dni zraste nova povrhnjica. Poškodba kože, ki nastane, spodbudi aktivnost celic, k izdelavi kolagena. Z nastankom novega kolagena je koža bolj napeta in elastična.

Po postopku se ne umivajte po tretiranem predelu vsaj 12 ur. Po posegu je koža otečena, nekaj dni pordela (do 10 dni), v obsevanih predelih je občutek toplote. Koža zateza in se lahko obarva. Po nekaj dneh začne luščiti. Pod njo je vidna rožnata koža. V obsevanih predelih imate nekaj dni občutek toplote, mogoče se občuti rahlo zbadanje. Po postopku je potrebno kožo mazati s priporočeno kremo večkrat na dan vsaj dokler je koža rdeča. Ob tem se dodatno kožo vlaži z vlažilno kremo. Nujna je stalna 100 % zaščita pred UV žarki.

Za čim boljši učinek svetujemo 3 obiske v 4 tednskih intervalih. Učinki terapije se pokažejo po 2 tednih po postopku, izgled kože oziroma učinki pomlajevanja so vidni do enega leta po terapiji (odvisno od starosti pacienta in predhodni priotnosti kolagenskih vlaken v koži).
 

N25 (intenzivno zatezanje kože s stimulacijo) INTENSIVE LASER

Pri ablativnem frakcioniranem zdravljenju se odstrani povrhnjica, v globjih plasteh kože pa nastanejo mikropoškodbe, ki spodbudijo delovanje fibroblastov in nastanek novega kolagena. Rezultat je na izgled mlajša koža, brez pigmentacij, gub. Povrhnjica se obnovi v enem tednu po posegu, v tem času koža potrebuje posebno nego (večkratno dnevno izpiranje s sterilno tekočino, uporabo posebnih mazil). Po postopku se ne umivajte po tretiranem predelu vsaj 12 ur. Rdečica na obsevanih predelih je lahko prisotna še več tednov po posegu. Ker je odstranjena zaščitna plast kože, je v primerih, ki jih določi zdravnik, potrebno po posegu jemati antibiotik. V primeru okužbe s herpes virusom pa tudi protivirusna zdravila. V določenih primerih je potrebno opraviti več kot en poseg za željeni učinek,  V tem primeru se postopek ponovi po  3 – 9 mesecih.

 

Površinska ablacija in koagulacija z MCL 31 Dermablate 

Ablativno lasersko zdravljenje kože z Dermablate MCL31 omogoča nadzorovano ablacijo povrhnjih plasti tkiva (nekaj deset µm debelo epidermalno plast kože) in ga uporabljamo za izboljšanje videza posameznih gub oz. za odstranjevanje benignih pigmentiranih in nepigmentiranih kožnih sprememb; seboroične keratoze, aktinične keratoze, plane bradavice, siringome, ksantelazme, lentige,  dermatofibrome,..

Celjenje kože po teh postopkih zavisi od posameznika, saj vsaka oseba zdravi drugače. Zelo pomemben je tip kože (kriterij po Fitzpatricku). Rdečelasi pacienti s svetlejšo kožo imajo običajno dolgotrajno vnetno fazo, tako bo njihova koža daljše obdobje tudi rdeče obarvana.

Po teh postopkih je pri večini pacientov koža po postopku otečena, pekoča, v 14 dneh se rdečica spremeni v roza zabarvanost, v mesecu dni postane svetejše roza. V naslednjem mesecu začne roza zabarvanost izginjati. Lahko se pojavijo madeži na roza področjih. Po približno 4 mesecih se roza zabarvanost spremeni v barvo kože. Pri nekaterih pacientih, odvisno od kože, pa lahko ostane roza zabarvanost kože tudi od 6-8 mesecev.

Bistvenega pomena v obdobju zdravljena kože so kakovostna nega kože in večmesečna neizpostavljenost soncu.

 

Primeri laserskega zdravljenja