Koža brez tonusa

Revitalizacija - osvežitev videza, globoko vlaženje kože (mezoterapija)

Kaj je? Zdravnik s pomočjo injekcije vbrizga pod kožo preparate, ki vsebujejo snovi, kot je hialuronska kislina in druge aktivne snovi, ki so varne in preizkušene in zelo izboljšajo videz ''utrujene kože''.

Kaj dosežemo s postopki? S postopki izboljšamo kakovost kože obraza, omogočimo globoko hidracijo, izboljšamo elastičnost in čvrstost kožnega tkiva. Vidno se izboljša tonus kože in zmanjšajo se gubice. Kdaj se ne dela? Postopkov ne opravljamo ob obstoječih vnetjih na predelu posega.

Fotopomlajevanje

Kaj je?
Odlična naložba za upočasnitev staranja. Je proces, pri katerem uporabimo laserske žarke različnih valovnih dolžin. Laserska svetloba posredno spodbuja celice, ki proizvajajo kolagenska vlakna in medcelične beljakovine, istočasno pa  zaviralno učinkuje na encime, ki razgrajujejo kolagen  Z večkratnimi ponovitvami dokazano toniziramo kožo in ji s tem damo mladostni videz. Končni učinek je tonizirana, gladka koža. Učinki se začnejo kazati 3 - 4 mesece po laserskem obsevanju. Priporočeno je opraviti več postopkov (od 4-6) v mesečnih intervalih. Učinek po zaključenem fotopomlajevanju traja najmanj leto dni.

Kako poteka postopek? Zelo je pomembno, da se vsaj 3 tedne pred postopki ne izpostavljate UV žarkom in ne uporabljate samoporjavitvenih krem. Pred temi postopki se koža očisti in namaže s hladilnim brezbarvnim gelom.
Med postopkom se na celotno površino obraza (vratu in dekolteja) sproži več svetlobnih pulzov..
Med postopkom se lahko občuti blago do močnejšo pekočo bolečino (tudi kot udarec z elastiko), ki pa hitro izzveni.
Po postopku se je potrebno izogibati direktni UV svetlobi. Nujno potrebno je nanašati blokatorje UV žarkov (visok zaščitni faktor - SPF 50). Izogibati se je potrebno peelingom, vročim kopelim, savnanju do 7 dni po tretmaju oz. dokler se predel ne zaceli. Pri nanašanju in odstranjevanju ličil je potrebna previdnost.

Kdaj se ne dela? Postopki se opravljajo samo v hladnejših mesecih leta in na neporjaveli koži. Postopek ni primeren za nosečnice in doječe matere; ne izvajamo ga ob obstoječih vnetjih na predelu posega, ob akutnih obolenjih.

 

VS-LINE ANTI-AGING NITKE (nitke za biostimulacijo - BIO ANTI-AGING NITKE in lifting nitke - LIFTING ANTI-AGING NITKE)

 

BIO ANTI-AGING NITKE 

Nitke so narejene iz posebnega materiala, ki se v nekaj mesecih v telesu popolnoma razgradi in se že mnogo let uporabljajo v kirurških postopkih. Nitke se lahko uporabljajo na različnih predelih telesa (zgorni del rok, notranja stran stegen, dekolte, področje nad kolenom, v predelu popka) in obraza. Imajo biorevitalizacijski učinek. Z njimi se izboljša elastičnost in hidracija kože in dajejo odličen rezultat pri nagubani koži v zgoraj naštetih primerih. 

 

 

    

 

Rezultati 
So vidni v štirih do osmih tednih po vstavitvi nitk. V tem času se poveča proizvodnja kolagena na mestu vstavitve šivov in koža postane tam bolj napeta. Več nitk vstavimo, boljši je rezultat. Koža se postopoma, dan za dnem, izboljšuje. Če imamo urejen način življenja (ne kadimo, ne pretiravano z alkoholom, se ne izpostavljamo soncu, se dovolj hidriramo in uravnoteženo prehranjujemo), bodo rezultati vidni od 1 do 2 let.

 

Kdaj se uporabljajo 
Z nitkami za stimulacijo pomlajevanja dosežemo najboljše rezultate, če koža ni pretirano povešena in je še dovolj čvrsta. 

 

Kako poteka postopek? 
Pred postopkom se kožo namaže z lokalnim anestetikom. S pomočjo drobnih iglic izkušen zdravnik s področja estetske medicine  v kožo vstavi določeno števio nitk za biostimulacijo. Poseg je minimalno invaziven, zato ne terja posebnega okrevanja. Poseg traja od 20 do 40 minut. Stranski učinki so redki in hitro minejo. Začasno se lahko na mestu vboda pojavi rdečina in hematom. V dneh po vstavitvi nitk bo pacientka mogoče čutila v predelu, kjer so bile vstavljene nitke rahlo zatezanje. Nitke se po nekaj mesecih popolnoma razgradijo, zato se postopek po določenem času lahko ponovi.

 

Stranski učinki 
Uporaba nitk je razširjena po vsem svetu in je varna metoda zdravljenja. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokaže blaga oteklina in/ali podplutba. Stranski učinki so izredno redki, njihova pogostost pa seveda povezana tudi s strokovnostjo osebe, ki vstavljanje nitk izvaja.

 

Kdaj odsvetujemo uporabo nitk?

nosečnost in dojenje,aktivno vnetje na mestu injiciranja,

uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),

v primerih, ki ne bi dali dobrih rezultatov (preveč povešena koža, ki je bolj primerna za lifting, prevelika pričakovanja,…)